Wie ben ik?


Even voorstellen:

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Brenda de Bresser.

Ik werk, naast mijn RT-praktijk, als leerkracht op een jenaplanschool. Ik sta voor groep 6,7,8. Daarnaast heb ik ervaring met kleuters en groep 3 en 4. Ik werk vanuit het principe dat elk kind uniek is en zich veilig moet voelen om tot leren te komen. Dan ontwikkelt een kind optimaal.

Daarnaast ben ik ook moeder van twee lieve kinderen. 

Mijn achtergrond:

Ik heb meerdere studies afgerond die ervoor zorgen dat ik een begeleiding kan vaststellen die aansluit bij de individuele leerling (Sociaal Pedagogisch Werker, PABO, Remedial Teaching, Jenaplan opleiding). Daarnaast heb ik de nodige cursussen gevolgd (motorisch onderzoek, NT2 onderwijs, meervoudige intelligentie, autisme, ADHD, beelddenken, dyslexie, ICT, omgaan met faalangst, leescoördinator en "Met woorden in de weer": een methode om de woordenschat van kinderen uit te breiden). Ik ben lid van de LBRT om zo op de hoogte te blijven binnen ons vak en in contact te blijven met collega's. 

 

De praktijkruimte:

De leerlink is een praktijk voor remedial teaching en huiswerkbegeleiding. Ik begeleid kinderen met een leer-, of gedragsprobleem/stoornis van het voorgezet en basisonderwijs in en rondom Sprang-Capelle. De praktijkruimte is erg vriendelijk en huiselijk ingericht. Ik heb hier alle middelen tot mijn beschikking om onderzoek te doen en uw kind goed te kunnen begeleiden.


Verhaal achter de naam:

De naam is ontstaan vanuit mijn ervaring in de praktijk. Ik merk dat kinderen, in het basisonderwijs, steeds meer moeite hebben om een geleerde vaardigheid toe te passen in andere situaties of vakken. De vaardigheden worden niet geïntegreerd. Ze krijgen instructie, snappen het maar leggen geen link in hun hoofd waardoor het weer weg ebt. Ze leggen de link niet tussen de geleerde vaardigheid en de andere situaties. Daarnaast is de link tussen school en thuis soms zoek. Mijn doel is om die linken te herstellen. Zo is "De leerlink" ontstaan.