Ruben is een jongen uit groep 4 die problemen had met lezen. Op de AVI- en DMT-toetsen viel hij uit. Na goed gekeken te hebben, bleek Ruben alle vaardigheden die hij nodig heeft om te kunnen lezen wel te hebben, maar ook een sterk radende lezer te zijn. Hierdoor ging hij raden wat er stond en maakte hij veel fouten. Hij moest dus meer spellend gaan lezen. Hier heb ik hem stap voor stap mee geholpen.

 

Ervaring ouders

"Ruben was van een sterke lezer in één jaar tijd een matige tot slechte lezer geworden. Dat bleek uit de scores van school. Hoewel school geen reden tot zorg zag, wilden wij niet afwachten tot Ruben 'misschien uit zichzelf wel weer terug op niveau kon komen'. Dat mag je van een jong kind niet verwachten, vinden wij. Vandaar dat we zelf wat hulp hebben gezocht voor Ruben en terecht zijn gekomen bij De leerlink. Hij is naar alle 'lessen' met heel veel plezier gegaan. Vooral de een-op-een- aandacht heeft Ruben als heel prettig ervaren. En de snelle vooruitgang heeft hem weer veel zelfvertrouwen gegeven en ons gerustgesteld. Hij kan het wel, maar had gewoon net dat beetje extra hulp en aandacht nodig van iemand die er verstand van heeft."

 

Ervaring kind

"Ze kan goed uitleggen en ik vind het heel leuk om te gaan naar Brenda. Ik leer er veel van en ik ben trots op mezelf dat ik zo snel beter ben gaan lezen."

 

Resultaten

Vergelijking resultaten vanaf de start van de RT tot na 3 maanden RT:

 

AVI toets:
Ruben is gemiddeld twee AVI-niveaus omhoog gegaan in een periode van drie maanden. Goed gedaan Ruben! Nu leest hij op zijn niveau en heeft geen RT meer nodig voor lezen.

DM- toets: Ruben heeft op alle drie de kaarten minimaal één niveau hoger gescoord. Op één kaart zelfs twee niveaus hoger.

 

Goed zo Ruben, ga zo door!

1 Geldt voor leveringen naar Nederland. Klik op de volgende link voor andere landen en informatie over de berekening van de leverdatum: leverings- en betalingsvoorwaarden
2 Op grond van de kleineondernemersregeling (artikel 25 van de Wet op de omzetbelasting) heffen en vermelden wij geen omzetbelasting.